Svijet RADNICI RUSKE HIDROCENTRALE

64 nestalih u nesreći najvjerojatnije poginulo

Nestali u nesreći najveće ruske hidrocentrale Sajano-Šušenske na rijeci Jeniseju najvjerojatnije su mrtvi, izjavio je u utorak predsjednik državne tvrtke RusHidro Vasilij Zubkin, a prenose ruski mediji

ZAGREB - Prema posljednjim podacima, u nesreći u ponedjeljak 12 radnika je poginulo, deset je ozlijeđeno, a 64 se vodi pod nestalima.

Hidrocentrala Sajano-Čučenskaja u Sibiru, u blizini mongolske granice, oko 4.300 kilometara od Moskve, sasvim je prestala s radom nakon nesreće.

Nju je uzrokovala eksplozija uljnog transformatora koja je srušila zid i strop u strojarnici zbog čega je počela prodirati voda.

Centrala, na rijeci Jeniseju, jedna je od najvećih u svijetu, kapaciteta 6,4 milijuna kwh. Njezina brana je visoka 245 metara i duga 1.074 metra.

'U mrtvačnici imamo 11 mrtvih tijela koja su već identificirana, a još jedno tijelo treba biti identificirano', rekao je liječnik u lokalnoj bolnici.

Zubakin je rekao da su vrlo mali izgledi da je netko preživio u potopljenim prostorijama s turbinama, ali da se potraga za nestalima nastavlja.

Ruski energetski sektor u koji je dugo nije ulagalo, općenito je u lošem stanju.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još