OBJEKT DUG 22 METRA

Kineski sateliti uočili moguću olupinu zrakoplova

22.03.2014 u 14:34

Bionic
Reading

Kineski sateliti uočili su novi objekt u južnom dijelu Indijskog oceana koji bi mogao biti olupina malezijskog zrakoplova koji je 8. ožujka nestao s 239 putnika i za kojim tragaju spasilačke posade više zemalja, potvrdile su u subotu kineske i malezijske vlasti

Radi se o objektu dugom 22 metra i širokom 13 metara koji se nalazi u vodama oceana nasuprot zapadne obale Australije te su u to područje smjesta upućeni kineski brodovi, potvrdila je kineska Državna uprava znanosti, tehnologije i industrije za nacionalnu obranu (SASTIND).

Objekt je uočen pomoću zemaljskog opservacijskog satelita visoke rezolucije Gaifen-1 i nalazi se jugozapadno od lokacije mogućih ostataka aviona koju su u četvrtak uočili australski istražitelji.

Istražitelji sumnjaju da je Boeing 777, koji je poletio iz Kuala Lumpura nešto iza ponoći, namjerno skrenut s kursa, što upućuje na otmicu ili sabotažu, no ne isključuju niti tehničke probleme.

'Crna kutija', uređaj koji snima tehničke informacije o letu aviona kao i glas pilota za vrijeme leta, odašilje elektronski signal oko 30 dana, nakon čega je još teže locirati nestali zrakoplov.