PAO NARKOBOS

Uhićen zloglasni Darko Šarić

18.03.2014 u 10:16

Bionic
Reading

Narkobos Darko Šarić uhićen je rano jutros u zajedničkoj akciji kojom su rukovodili ministri pravosuđa Srbije i Crne Gore, piše B92.net

Šef narkomafije, čije je uhićenje nekoliko puta najavljivano, u medijima se prvi put pojavio u listopadu 2009, kada je urugvajska policija zaplijenila 2,8 tona kokaina na jahti pod britanskom zastavom u luci Santiago Vasquez, 25 kilometara zapadno od Montevidea.

B92.net podsjeća da su tom prilikom uhićene dvije osobe, Urugvajac i Srbin, koje su pokušale kokain s jahte prebaciti na prekooceanski brod, čija je krajnja destinacija bila zapadna Europa.

Utovar je presretnut u okviru zajedničke akcije Balkanski ratnik američke agencije DEA, srpske BIA-e i urugvajske policije. Paralelno, beogradska policija uhitila je pripadnike Šarićeve grupe koji su se zatekli u Srbiji.

Darko Šarić je prvi put osuđen kao maloljetnik 1988, kad mu je izrečena odgojna mjera pojačanog nadzora roditelja. Sljedeći put je osuđen 1992. na uvjetnu kaznu, a treći put 1994. na kaznu od četiri godine zatvora.

B92.net piše kako ni tu kaznu nije odležao do kraja jer je već 1996. ponovo osuđen na kaznu od četiri mjeseca zatvora. Već dvije godine kasnije, 3. rujna 1998, osuđen je na kaznu od dva mjeseca, a poslije tri mjeseca, 31. prosinca iste godine, osuđen je na kaznu od tri mjeseca.

Šarić je 2005. godine dobio državljanstvo Srbije, srpsku putovnicu i osobnu iskaznicu, što je, prema najavama srpskih dužnosnika, predmet istrage.