NEDALEKO OD TJESNACA MELAKA

Malezijska vojska ušla u trag nestalom avionu?

11.03.2014 u 14:26

Bionic
Reading

Malezijska vojska vjeruje da je radarom danas ušla u trag nestalom avionu Malaysia Airlinesa iznad tjesnaca Melaka, koji je nedaleko od tog mjesta posljednji put imao kontakt s civilnom kontrolom leta, prije nego što mu se prije četiri dana izgubio svaki trag, rekao je izvor iz malezijske vojske

'Zrakoplov je promijenio smjer i spustio se na manju visinu. Uspio je ući u tjesnac Malaka', naveo je malezijski vojni dužnosnik koji je zadužen za informiranje o istrazi, prenijela je agencija Reuters.

Zrakoplov na letu od Kuala Lumpura do Pekinga, sa 227 putnika i 12 članova posade, u subotu rano ujutro, sat vremena po polijetanju, posljednji put je imao kontakt s kontrolom leta kod istočnog malezijskog grada Kota Bharu.

Nije bilo radio kontakta koji bi ukazivao na problem i, u nedostatku olupine ili podataka o samom letu, policiji je ostalo 'češljati' putničke liste i popis posade kao potencijalni trag.

'Možda je netko na letu kupio vrijednu policu osiguranja, koju želi da obitelj dobije ili netko tko duguje velik iznos novca, znate, mi razmatramo sve mogućnosti', rekao je direktor malezijske policije Kalid Abu Bakar na konferenciji za novinare.