Svijet NOVI GLAVNI TAJNIK NATO-a

Rasmusen: Budućnost Kosova i regije je u NATO i u EU

  • Autor: Hina
  • 14.8.2009 8:36:31
  • 14.8.2009 8:26:52

Glavni tajnik NATO-a Anders Fogh Rasmussen u četvrtak navečer je, po završetku posjeta Kosovu, na konferenciji za novinare u zračnoj luci iznio pojedinosti o najavljenom postupnom smanjivanju snaga KFOR-a na Kosovu.

"Prvi korak je planiran da se poduzme u siječnju sljedeće godine. Cilj je da se broj od 14 tisuća vojnika koliko ih je sada raspoređeno smanji na 10 tisuća, a nakon toga je predviđen drugi korak u kojem bi se kontingent smanjio na 5.700 vojnika, međutim, mnogo će toga ovisiti o razvoju stanja na Kosovu", rekao je Rasmussen.

Glavni tajnik NATO-a je rekao da će do smanjenja trupa na Kosovu doći, ali da se ništa neće poduzeti što bi moglo utjecati na pogoršanje stanja na Kosovu i da sigurnost neće biti ugrožena.

Rasmussen se tijekom dana susreo sa zapovjednikom KFOR-a talijanskim generalom Giuseppeom Emiliom Gayom, posjetio kontingent KFOR-a na sjeveru Kosova te razgovarao s predsjednikom Kosova Fatmirom Sejdiuom, predsjednikom vlade Hashimom Thacijem, ministrom sigurnosnih snaga Kosova Fehmi Mujotom i zapovjednikom Kosovskih zaštitnih snaga generalom Sulejmanom Selimijem.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još