Svijet UŽASNUTI NJEMAČKI TURCI

Svinjetina u slovenskoj 'halal' pašteti

Jedan njemački institut za hranu ustvrdio je da pašteta 'Argeta halal' slovenskog proizvođača Droga-Kolinska iako se reklamira kao hrana priređena po odredbama šerijatskog prava i kao takva primjerena za konzumaciju od vjernih muslimana sadrži svinjsko meso, prenijeli su u srijedu slovenski mediji

LJUBLJANA - Njemački institut za prehranu ustvrdio je da pašteta Argeta sadrži i svinjsko meso i kosti, što je skandaliziralo muslimane u Njemačkoj, osobito tursku zajednicu, javila je u srijedu Slovenska tiskovna agencija STA.

U međuvremenu, Droga-Kolinska zanijekala je spomenute navode, tvrdnjom da u pašteti nema svinjskog mesa niti kostiju i da je riječ o običnom "dodatku" spomenutom namazu.

Slovenska tvrtka sagradila je 2006. u Hadžićima kod Sarajeva veliku tvornicu pašteta i namaza, a u svojem asortimanu ima i paštetu "Argeta halal" od koje se trećina plasira na BiH tržište.

Tvrtka za spomenuti namaz navodi da je napravljen iz kokošjeg mesa i prirodnih začina, te da ne sadrži nikakve animalne masnoće i konzervanse. Za spomenuti je produkt Droga Kolinska dobila 2006. i halal-certifikat Agencije za certificiranje halal kvalitete u Tuzli.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još