MOHAMED TOP JE ŽIV

Indonezijska policija ipak nije ubila terorističkog vođu

12.08.2009 u 07:52

Bionic
Reading

Indonezijska policija priopćila je u srijedu da su forenzička ispitivanja pokazala da muškarac ubijen proteklog vikenda u policijskoj akciji u središnjem dijelu otoka Jave ipak nije vodeći islamistički militant Noordin Mohamad Top.

Vjeruje se da je Top odgovoran za niz terorističkih napada u Indoneziji posljednjih godina, uključujući i simultane napade na hotele Marriott i Ritz-Carlton u Džakarti prošli mjesec u kojima je poginulo devet osoba, a 53 su ozlijeđene.

Policijski su izvori tijekom vikenda bili uvjereni da je Top ubijen, ali mediji su nagađali da je najtraženiji indonezijski terorist pobjegao dva sata prije nego je policija napala kuću u Temangungu, u kojoj se dotad skrivao.

Vijest da je Top uspio pobjeći predstavlja veliki udarac za indonezijsku policiju koja poduzima velike napore kako bi zaustavila islamističke terorističke napade u zemlji.

Muškarac ubijen u središnjoj Javi identificiran je kao Ibrohim, cvjećar koji je radio u hotelu Ritz-Carltonu u Džakarti, za kojeg se sumnja da je bio povezan sa srpanjskim napadom.