U NJEMAČKOJ

Policija zaustavila svatove i oduzela 25 vozačkih dozvola

10.02.2014 u 17:15

Bionic
Reading

Njemačka policija je zbog spore vožnje i ometanja prometa na autocesti u Bremenu zaustavila turske svatove i u suradnji s tužilaštvom oduzela 25 vozačkih dozvola osobama koje su sudjelovale u svatovskoj koloni

Iz policije je priopćeno da su njihove ekipe pratile svatovsku kolonu od 30-ak vozila i da su ih zaustavili u mjestu Osterwiesen te im tom prilikom oduzeli vozačke dozvole. U suradnji s tužiteljstvom protiv vozača je pokrenut postupak zbog narušavanja reda u javnom prometu.

Jedan od svatova Serafettin Yildirim je kritizirao policiju zbog ovog poteza i kazao da je riječ o svatovima koji su se u koloni kretali ka svadbenom salonu, gdje je planirano slavlje.

'Skrenuli smo na parking da se malo odmorimo, a odjednom se pojavila policija koja nas je blokirala i legitimirala sve svatove. Prišao mi je zapovjednik Holger Bode i kazao da je netko snimao svatove autoputom i da se velik broj ljudi žalio da usporavamo promet', kazao je Yildirim.

Ističući da su im vozačke oduzete po nalogu tužitelja i da nisu dobili nikakve pisane kazne, Yildirim tvrdi da im se slične stvari događaju prilikom putovanja u Tursku, kada im bugarska policija bez obrazloženja oduzima vozačke i isključuje ih iz prometa. On je dodao da su zatražili i pomoć odvjetnika i da će se žaliti.