MISLI OZBILJNO

Indijski političar u parlamentu zatražio progon majmuna

10.08.2009 u 15:38

Bionic
Reading

Indijski poslanik K Malaisamy u parlamentu je zatražio formiranje posebne policijske jedinice koja bi progonila nametljive majmune. Jedinica bi djelovala u kvartu New Delhija u kojem žive političari, očito iznervirani majmunskim poslima

'Svi smo za zaštitu životinja, no ljudski je život važniji', izjavio je u gornjem domu parlamenta Malaisamy te dodao da će političari morati nositi oružje za samoobranu ne poduzme li vlada nešto protiv majmuna. Prema njegovim riječima, Južna avenija u New Delhiju, ulica koju nastanjuju političari, mahom je i dom majmunima koji ljudima ne daju mira.

Na njegov zahtjev potpredsjednik gornjeg doma parlamenta K Rahman Khan samo se nasmijao, unatoč tome što mu je zastupnik rekao da je njegov prijedlog vrlo ozbiljan.

Stanovnici New Delhija već dulje vrijeme žale se na majmune koji se ne libe u potrazi za hranom ući u kuće. Borci za prava životinja takvo neodgovorno ponašanje majmuna pripisuju nagloj ekspanziji grada prilikom koje je stradalo drveće, njihov prirodni životni okoliš.