Svijet SPAŠENA 53 PUTNIKA

U potonuću trajekta 66 mrtvih

Ukupno 66 osoba, većinom žena i djece, vode se kao nestale nakon potonuća trajekta u blizini Nuku'alofe, prijestolnice otoka Tonge, po novim podacima koje je u petak objavila policija

NUKU'ALOFA - Princeza Ashika, trajekt koji prometuje već 34 godine, a plovio je iz Nuku'alofe na otok Ha'afevu, prevrnuo se i potonuo u srijedu nešto prije ponoći, 86 km sjeveroistočno od Nuku'alofe.

Brodarska tvrtka je objavila da je na trajektu bilo 117 putnika i članova posade, za koje se prvo tvrdilo da ih je 79. No kako nema popisa putnika strahuje se da bi taj broj mogao biti i veći.

Po policijskom priopćenju na brodu je u trenutku potonuća bilo šestero stranaca, francuskih, britanskih, njemačkih i japanskih državljana.

Po posljednjim podatcima policije na Tongi spašene su 53 osobe. Petnaestero među njima nije bilo na službenom popisu putnika, rekao je Chris Kelley, načelnik policije na tom otoku.

Australija i Novi Zeland najavili su u petak da će poslati ronilačke ekipe koje će pokušati pronaći trupla stradalih u nesreći. Trajekt se vidi na dubini od 35 metara.

Među 64 nestalih putnika, 21 je žena i sedmero djece. Trajekt je službeno mogao prevesti 79 putnika.


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još