Svijet NAKON PRIJETNJI SMRĆU

Spomenik hrvatskim logorašima izazvao buru u Vojvodini

  • Autor: Hina
  • 6.8.2009 14:28:47
  • 6.8.2009 14:23:19

Verbalnim napadima na predsjednika gradske skupštine Zrenjanina Aleksandra Martona u četvrtak se pridružila i Partija veterana Srbije koja je osudila njegovu podršku ideji o postavljanju spomen obilježja u logorima za hrvatske zatočenike u mjestima Stajićevu i Begejcima.

Radio televizija Vojvodine u četvrtak je objavila da je Partija veterana Srbije izrazila nezadovoljstvo što je Marton, inače potpredsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine, nedavno primio predstavnike hrvatske udruge pravnika "Vukovar 1991" i podržao njihovu ideju o postavljanju spomen obilježja u selima Stajićevu i Begejcima, gdje su bili zarobljeni 1991. godine.

"Partija veterana nije iznenađena takvom Martonovom gestom, čime je još jednom demonstrirao ekstremizam i nepoštovanje srpskih boraca i države, što i jest jedno od obilježja stranka čiji je on potpredsjednik", navodi se u priopćenju.

Veterani su zatražili da se Marton pozove na odgovornost, da se povuče njegova odluka i upozorili da će, u suprotnom, organizirati članstvo i spriječiti, kako se navodi, "izvođenje tog sramnog i uvredljivog akta za srpske borce i narod".

Partija veterana Srbije ima jednog zastupnika u srbijanskoj skupštini na zajedničkoj listi stranaka SPS-PUPS-JS, koja čini vladajuću koaliciju u Srbiji.

Liga socijaldemokrata Vojvodine predala je je priopćenje Partije veterana policiji kao mogući trag u potrazi za osobama koje se prije dva dana na ulici prijetile Aleksandru Martonu porukama "Ustašo, gotovi ste i ti i tvoj sin".

Kako prenosi RTV, glasnogovornik Republičkog tužiteljstva Tomo Zorić izjavio je da su poduzete sve mjere da se identificiraju i procesuiraju osobe koje su Martonu prijetile smrću.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još