TROJICA OSUMNJIČENIH

Novo suđenje za ubojstvo Politkovske

05.08.2009 u 12:02

Bionic
Reading

Trojica osumnjičenih za ubojstvo ruske novinarke i oštre kritičarke Kremlja Ane Politkovske u srijedu su ponovno izišli pred sud u Moskvi, dok istodobno pristaše ubijene novinarke sumnjaju u volju i sposobnost vlasti da zaključi taj slučaj

MOSKVA - Dosad nitko nije osuđen za ubojstvo Politkovske 2006. koja je pisala o političkoj korupciji i kršenju ljudskih prava. Njezini istomišljenici kažu da je suđenje gubitak vremena i traže novu istragu.

Trojica navodnih sudionika ubojstva, jedine optužene osobe za ubojstvo Politkovske, oslobođena su u veljači nakon dokaza da je istraga loše provedena.

Viši sud naložio je novo suđenje, a poroti da ponovno sagleda dokaze, no pristaše Politkovske tvrde da je to gubitak vremena i traže novu istragu kako bi se otkrili naručitelji ubojstva. Muškarac optužen da je osobno ubio novinarku u bijegu je.

"Suđenje ne pomaže rješenju slučaja", rekla je katarina Moskaljenko, odvjetnica obitelji Ane Politkovske. "Želimo da se otvori poštena istraga", dodala je.

"Ubojice se slobodno šeću i divljaci koji su počinili taj odvratan zločin protiv bespomoćne žene još nisu privedeni pravdi", istaknula je Moskaljenko.