Svijet ZENIČKI BJEGUNAC

Raspisana tjeralica za Abu Hamzom

Vlasti Bosne i Hercegovine uputile su središnjici Interpola u Lyonu zahtjev za raspisivanje "crvene" međunarodne tjeralice za Karay Kamelom Bin Alijom, poznatijim kao Abu Hamza, koji se nakon dopusta nije vratio na izdržavanje zatvorske kazne u zeničkom zatvoru, objavila je u utorak Federalna televizija (FTV)

Interpol BiH je raspisao tjeralicu na zahtjev federalne policijske uprave ocjenjujući da je Abu Hamza iznimno opasan za civile i pripadnike snaga reda, navodi FTV.

Svaka država članica Interpola obvezna je uhititi toga Tunižanina kojemu su vlasti BiH oduzele državljanstvo ove zemlje.

U tjeralici je navedeno svih 16 lažnih identiteta kojima se Abu Hamza služio.

Uprava zeničkog zatvora pustila je 3. srpnja na dopust ovog bivšeg pripadnika mudžahedinske vojne postrojbe u BiH, unatoč tome što mu je oduzeto državljanstvo.

Trebao se vratiti u zatvor 27. srpnja, ali se ondje nije pojavio nakon čega je za njim pokrenuta potraga.

Abu Hamza
osuđen je na tri godine i 10 mjeseci zatvora zbog razbojstva, prijetnji državnom odvjetniku i nasilja u obitelji, a kaznu je izdržavao i u Zenici.

Ranije je bio u zatvoru zbog ubojstva Arapina zvanog Abu Velid.

Ministarstvo sigurnosti BiH proglasilo ga je opasnim za nacionalnu sigurnost, zbog veza s terorističkim organizacijama.

Sumnjičilo ga se za sudjelovanje u terorističkim aktivnostima u Italiji i BiH, a u Tunisu je osuđen na 12 godina zatvora.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još