OPTUŽBA ZA KORUPCIJU

Šef diplomacije ugrozio izraelsku vladu

03.08.2009 u 12:37

Bionic
Reading

Izraelski ministar vanjskih poslova Avigdor Lieberman obećao je u ponedjeljak da će podnijeti ostavku bude li optužen za korupciju, zaprijetivši time stabilnosti vlade Benjamina Netanyahua

JERUZALEM - "Odluka pravnog savjetnika bit će odlučujuća. Odluči li podignuti optužnicu kada me sasluša, podnijet ću ostavku, i u roku četiri ili pet mjeseci odreći ću se dužnosti zastupnika", rekao je Lieberman novinarima u parlamentu.

Nakon istrage koja je trajala više od desetljeća, izraelska policija objavila je da će preporučiti državnom tužitelju Menahemu Mazouzu da pokrene postupak protiv Liebermana zbog "korupcije, prijevare, pranja novca, poticanja na lažno svjedočenje i ometanja pravde".

Mazouz bi idućih mjeseci trebao objaviti namjerava li to učiniti i, u tom slučaju, saslušati Liebermana (51) prije nego protiv njega podigne optužnicu.

Po izraelskim medijima, nekoliko milijuna američkih dolara Liebermanu je navodno uplaćeno iz inozemstva preko lažnih tvrtki i raznih računa za financiranje predizbornih kampanja. Prijeti mu do 31 godine zatvora. Lieberman tvrdi da je nedužan.