PREMIJERSKA LJETOVANJA

Sarkozy kod punice, Putin u Sočiju

02.08.2009 u 11:16

Bionic
Reading

Neki će europski političari na odmoru provesti nekoliko tjedna, neki tek nekoliko dana, a neki sebi uopće neće moći priuštiti odmor, piše The Guardian


Švedski premijer Fredrik Reinfeldt, lider aktualnog predsjedništva Evropske unije, toliko je zauzet da će u najboljem slučaju uzeti nekoliko slobodnih dana.

Njemačka kancelarka Angela Merkel odmara se u planinama Južnog Tirola na sjeveru Italije.

Kako se u rujnu u Njemačkoj održavaju izbori na kojima se ona bori za drugi mandat, bilo bi razumljivo da uopće nije otišla na odmor. Ali Nijemcima je odlazak na odmor omiljeni sport, pa se to možda glasačima ne bi svidjelo, piše Guardian.

Francuskom predsjedniku Nicolasu Sarkozyju, koji se nedavno onesvijestio dok je trčao, liječnici su naredili da miruje tri tjedna. To će činiti na Azurnoj obali, u dvorcu koji je vlasništvo njegove punice, majke Carle Bruni. Obitelj Bruni Tedeschi posjeduje dvorac Cap Negre u luksuznom mediteranskom ljetovalištu Lavandou.

Barack Obama će na ljetovanje prijatelju, republikanskom senatoru, na otok Martha’s Vineyard.

Ruski predsjednik i premijer Dmitrij Medvedev i Vladimir Putin tradicionalno idu u Soči na Crnom moru, ali možda se ni neće opustiti jer je kolovoz u Rusiji često grozan mjesec.

U kolovozu je, između ostalog, izbio rat s Gruzijom, počeo je drugi čečenski rat, pokušan je komunistički puč i potonula je podmornica Kursk.