Svijet PRVE REAKCIJE IZ SLOVENIJE

Dobrosusjedski odnosi bez previše reflektora

Prvi reakcije slovenskih političkih stranaka na današnji susret premijera Boruta Pahora s predsjednicom hrvatske vlade Jadrankom Kosor pozitivne su, osobito među strankama četveročlane vladajuće koalicije

LJUBLJANA - "Izjave nakon susreta Kosor i Pahora vrlo su poticajne, a hrvatska premijerka očito želi aktivno tražiti mogućnosti da se riješi problem između dviju država", izjavila je parlamentarna zastupnica Darja Lavtižar-Bebler iz Socijalnih demokrata (SD), stranke koju vodi premijer Pahor.

Član stranke Zares Ivo Vajgl, zastupnik u Europskom parlamentu, izjavio je da je susret Pahora i premijerke Kosor bio dobar i opušten te da je ponovno odavao dojam da se susreću čelnici dvaju dobrih susjeda. Dobro je da okvirni dogovor o traženju rješenja predviđa razgovore koji će se voditi bez previše reflektora, ocijenio je Vajgl, koji je vodio vanjskopolitički odbor parlamenta dok nije nedavno izabran u EP.

Susret u Trakošćanu pozdravila je i stranka umirovljenika DESUS koja surađuje u Pahorovoj vladi. Predsjednik stranke i ministar okoliša Karl Erjavec izjavio je kako se sada nada smanjenju napetosti i jačanju međudržavnih odnosa.

Iz najveće oporbene stranke, Slovenske demokratske stranke (SDS) koju vodi bivši premijer Janez Janša, priopćili su kako očekuju da Pahor o razgovorima s hrvatskom premijerom obavijesti sve stranke, a sam će susret komentirati naknadno.


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još