DAČIĆ POVODOM SUDARA

Srbija ubrzava prelazak državne granice

22.12.2013 u 21:18

  • +3

Lančani sudar na autocesti Beograd - Zagreb

Izvor: Cropix / Autor: cropix

Bionic
Reading

Srbijanska vlada uskoro će donijeti uredbu kojom bi se trebale ubrzati procedure prilikom prelaska granice i izbjegle velike gužve, te spriječile potencijalne nesreće, potvrdio je u nedjelju premijer Ivica Dačić nakon jutrošnjih lančanih sudara na autocesti Zagreb-Beograd u kojima su stradale dvije osobe, a 25 ih je ozlijeđeno

Dačić je novinarima rekao da je u povodu nesreće razgovarao s vicepremijerom Aleksandrom Vučićem i sugasili su se da granične službe trebaju biti efikasnije kako bi se izbjegle gužve i spriječile nesreće.

Dačić je istaknuo da istragom treba utvrditi pravi uzrok nesreće, ali je ukazao da su u razdoblju božićnih i novogodišnjih blagdana uobičajene gužve na graničnim prijelazima i naplatnim postajama.

'Osim domaćih i inozemnih putnika, dodatni problem predstavljaju i putnici s Kosova, koji granične prijelaze, sukladno dogovorenom sporazumom (Beograda i Prištine u Bruxellesu u travnju ove godine), prelaze po posebnoj proceduri i uz određene dokumente', rekao je Dačić.

Na autocesti Zagreb-Batrovci-Beograd, nedaleko od naplatne postaje Šimanovci, jutros su u uvjetima guste magle, u četiri lančana sudara ukupno 38 vozila, stradale dvije osobe, a 25 ih je ozlijeđeno.

Kako su priopćili policija i hitna pomoć, u Urgentni centar Beograd primljeno je 16 ozlijeđenih, a šestero ih je zadržano na liječenju zbog teških ozljeda, dok su liječnici jednoj pacijentici zbog teških ozlijeda bili prinuđeni amputirati desnu nogu iznad koljena.

U zbrinjavanju ozlijeđenih sudjelovale su ekipe hitne pomoći iz Beograda, Sremske Mitrovice, Rume, Pećinaca, Stare i Nove Pazove, te devet vatrogasnih vozila i 25 vatrogasaca.