Svijet RABIJATNI MILADIN

Nasilnom srpskom košarkašu ipak produžen pritvor

Drugi općinski sud u Beogradu ponovno je u ponedjeljak produžio pritvor studentu-košarakašu Miladinu Kovačeviću iz Kule optuženom u SAD-u za teško ozljeđivenje sveučilišnog kolege američkog državljanina Bryana Steinhauera.

Takva je odluka ponovno donijeta, iako je Okružni sud u Beogradu nedavno donio rješenje u kome se kaže da nema uvjeta za produženje pritvora i naložio prvostupanjskom sudu da preispita svoju odluku.

Za Kovačevićem je, na zahtjev američkih vlasti raspisana Interpolova tjeralica, jer se u SAD već vodi postupak protiv njega zbog nanošenja teških ozljeda kolegi sa sveučilišta Binghamton američkom državljaninu Bryanu Steinhaueru, od kojih je pao u komu.

Kovačević je poslije tuče 4. svibnja u Americi uhićen i oduzeta mu je putovnica kako ne bi mogao napustiti SAD, a iz zatvora je izašao nakon plaćenog jamstva od 100.000, ali je s privremenom putovnicom koju mu je izdao konzulat Srbije u New Yorku napustio SAD i vratio se u Srbiju.

Miladin Kovačević se od 28. listopada nalazi u pritvoru u Beogradu. Njegova je obrana najavila je žalbu na produžetak pritvora.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još