BALKANSKA KRČMA U BAVARSKOJ

Tristo ljudi prosvjedovalo protiv Mesića

22.07.2009 u 20:04

Bionic
Reading

Protiv politike predsjednika Stipe Mesića, koji je u srijedu u Muenchenu na poziv njemačke zaklade održao predavanje o uključivanju Hrvatske u Europsku uniju, prosvjedovalo je 300-ak osoba pod sloganom "Odzvonilo je ...".

Transparentima "Mesićev ured - leglo UDBE", "Partizani i komunisti nisu antifašisti" i "Bleiburg - suza na hrvatskom obrazu" te, među ostalim, uz Thompsonovu glazbu, okupljeni su prosvjedovali protiv političkih uvjerenja hrvatskog predsjednika.

Dolazak predsjednika Mesića u hotel Bayerisches Hof, gdje je održao predavanje na poziv zaklade "Herbert Quandt" o temi "Gospodarske i političke perspektive Republike Hrvatske u Europskoj uniji", prosvjednici su popratili zvižducima i povicima "Cigani, Cigani".

Po podatcima muenchenske policije na prosvjedu se okupilo 300-ak osoba, a skup je prošao bez ispada.

Organizator prosvjeda, umirovljeni gostioničar i hotelijer Ante Brekalo, policiji je najavio dolazak više od tisuću prosvjednika.

Ured predsjednika Republike u ponedjeljak je priopćio kako je zaprimio obavijest da su u nekoliko crkava dijeljeni letci s pozivom na prosvjede te da svako ima pravo na prosvjed, no da crkve definitivno nisu mjesto za pozivanje na političke prosvjede, niti bi se svećenici takvim pozivima trebali baviti.