Svijet 'SAVJESNI' INŽINJER

Ubio jer je izgubio prototip iPhonea

Zaposlenik kineske tvornice iPhonea ubio se kad je nestao jedan od prototipova tih proizvoda, a tvrtka Apple je u očekivanju rezultata istrage u srijedu izrazila svoju sućut

Djelatnik, 25-godišnji Sun Danyong, nedavno je diplomirao i počeo raditi za kinesku tvrtku Foxconn koja proizvodi mnoge Appleove proizvode u velikom pogonu u Shenzhenu, južno od Hong Konga.

List Southern Metropolis Daily izvijestio je da je Sun, odgovoran za slanje iPhoneovih prototipova Appleu, primijetio da mu nedostaje jedan od 16 primjeraka koje je dobio 9. srpnja.

O nestanku telefona izvijestio je 13. srpnja, nakon čega su zaposlenici Foxconna pretražili njegov stan.

Sun je 16. srpnja skočio u smrt s 12. kata svoje zgrade.

"Ožalošćeni smo tragičnim gubitkom toga mladog zaposlenika i čekamo rezultate istrage o njegovoj smrti", rekla je Jill Tan, glasnogovornica Applea u Hong Kongu. "Od svojih dobavljača tražimo da se prema svim zaposlenicima odnose dostojanstveno i s poštovanjem", dodala je.

Apple je poznat po tome da u najstrožoj tajnosti drži svoje nove proizvode. Smrt mladog inženjera izavala je oluju na internetu u Kini te val kritika zbog neuobičajeno tajnovite Appleove kulture poslovanja.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još