Svijet RATNI ZLOČINAC TOLIMIR

Kao kršćanin ne može nositi čipove

  • Autor: tportal.hr
  • 22.7.2009 13:59:15
  • 22.7.2009 13:31:07

Ratni zločinac Zdravko Tolimir zatražio je od Prizivnog vijeća Suda u Haagu da obustavi 'mjeru oduzimanja sna'

Zdravko Tolimir, bivši pomoćnik Ratka Mladića za obavještajne poslove i sigurnost, tražio je od Prizivnog vijeća da obustavi 'mjeru oduzimanja sna' koja se, po njegovom mišljenju, provodi redovitim 30-minutnim posjetima pritvorskih stražara radi uvida u njegovo zdravstveno stanje.

Tolimir također poziva Vijeće da obustavi mjeru ugradnje uređaja s čipovima u njegovo tijelo, kako je nazvao predloženu mogućnost nadzora putem uređaja koji bi nosio na sebi, umjesto direktnog vizualnog uvida u ćeliju, prenose banjalučke Nezavisne novine.

U podnesku koji je u utorak objavljen Tolimir ističe da je 8. srpnja ove godine obavijestio pritvorskog liječnika da, zbog religijskih uvjerenja, ne može nositi uređaj za elektronsko praćenje zdravstvenog stanja jer u Svetom pismu piše da 'kao kršćanin ne može nositi čipove'.

Liječnik je to, navodi se u podnesku, okarakterizirao kao paranoju i skrenuo mu pažnju da 'u vrijeme Isusa Krista nije bilo mikročipova', ali mu je Tolimir na to uzvratio da 'Isus nije bio paranoik' i da je još u to vrijeme 'znao za čipove'.  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još