ZATRPANA PRIJAVAMA

Šuica prima 14 umjesto sedam stažista u Bruxellesu

30.10.2013 u 15:26

Bionic
Reading

Europarlamentarka Dubravka Šuica (HDZ) najavila je da će umjesto predviđenih sedam stažista, primiti njih čak četrnaest u ured u Bruxellesu do svibnja iduće godine 2014. Na takav se potez, kaže, odlučila zbog iznenađujuće velikog broja prijava i zahvaljujući činjenici da je u proračunu njezinog ureda ostalo dovoljno sredstava

Za stažiranje u uredu Dubravke Šuice prijavilo se čak 456 mladih i obrazovanih ljudi. Odabrani stažisti dolaze iz svih krajeva Hrvatske: Zagreba, Dubrovnika, Splita, Istre, Međimurja, Varaždina, Slavonije te Bosne i Hercegovine dok asistenti primljeni od početka mandata dolaze iz Zadra, Pleternice, Trilja, Velike Gorice i Dubrovnika, priopćili su iz ureda Dubravke Šuice u Bruxellesu.

Svi zainteresirani mogu provjeriti rezultate natječaja ovdje.

'Nisam bila u mogućnosti primiti sve kandidate, no zadržat ću sve prijave u bazi podataka, pa ako se ponovo otvori priliku posegnut ću ponovo za njihovim prijavama. Željela bih se zahvaliti svima onima koji su izrazili interes doći u Bruxelles raditi sa mnom i želim im puno poslovnog uspjeha u budućnosti', rekla je Šuica.

Stažiranje u Europskom parlamentu trajat će mjesec dana, a opis posla stažista obuhvaća raznovrsne aktivnosti, od uredskih obaveza do pohađanja i asistiranja u organizaciji događaja zastupnika.

Najavljujući svoju konferenciju pod nazivom: 'Kako pomoći mladima da dođu do radnog mjesta?' koja će se održati u siječnju 2014. u Bruxellesu, a potom i u Hrvatskoj, Šuica je naglasila da je Hrvatska je treća u EU po nezaposlenosti mladih.

'Sretna sam što mogu pružiti priliku mladima da skupe dragocjeno iskustvo koje će im biti od presudne važnosti prilikom pronalaska posla', rekla je Šuica.