'IDEOLOGIJA BUDUĆNOSTI'

U BiH se otvaraju škole za četnike

22.07.2009 u 10:00

Bionic
Reading

U Trebinju u istočnoj Hercegovini osnovana je nevladina udruga Srpski četnički pokret Republike Srpske. Najavljeno je i osnivanje nastavnih centara za obrazovanje mladih četnika

Za predsjednika Inicijativnog odbora, koji broji 107 članova iz istočne Hercegovine, izabran je političar iz Srbije, pripadnik Srpske radikalne stranke, 'srpski četnički vojvoda' Siniša Vučinić.

U priopćenju ove, kako se naziva, 'nevladine organizacije' navodi se da će 'jedan od osnovnih ciljeva biti njegovanje i baštinjenje četništva kao najznačajnije i najsvjetlije srpske tradicije i promocija četništva kao ideologije budućnosti', piše Dnevni avaz.

'U tom cilju bit će oformljen i nastavni centar sa sjedištima u Trebinju, Banjoj Luci i Istočnom Sarajevu, gdje će se provoditi edukacija omladine od 16 do 22 godine s idejom da se godišnje educira i obrazuje po 10.000 mladih četnika, što bi u periodu od narednih 10 godina obrazovalo 100.000 četnika, a to i jest desetogodišnji plan', navodi se.

U priopćenju se tvrdi da će 'nastavnim centrom rukovoditi četnički vojvoda Siniša Vučinić', a u njima će raditi eminentni srpski intelektualci iz Republike Srpske, Srbije, Crne Gore i Makedonije.