Svijet BLAGOSLOV S GIPSOM

Papa prvi put u javnosti od loma ruke

  • Autor: Hina
  • 19.7.2009 14:09:57
  • 19.7.2009 14:07:40

Papa Benedikt XVI. pojavio se u nedjelju u javnosti prvi put otkako je slomio zapešće prije tri dana i obratio se vjernicima u talijanskome gradiću u blizini svoga alpskog ljetnikovca

Osamdesetdvogodišnji Benadikt blagoslovio je okupljene tako da je u zrak dignuo desnu ruku pri čemu se mogao vidjeti gips koji mu je postavljen nakon operacije ruke.

Benedikt je slomio zapešće u četvrtak navečer pri padu u ljetnikovcu Les Combes di Introd kamo je stigao u ponedjeljak na dvotjedni odmor.

'Kao što možete vidjeti, zbog ozljede sam malo ograničen, no srce mi je prepuno sreće', rekao je nasmijani Papa pred nekoliko stotina vjernika na trgu u gradiću Romano Canaveseu.

Papa je spomenuo vatikanskog državnog tajnika, kardinala Tarcisia Bertonea koji je rođen u tom gradiću. Prije papina angelusa, drugi po rangu dužnosnik Svete stolice predvodio je misu u lokalnoj crkvi.

Talijanski mediji ocijenjuju da je papa posjetom Romano Canaveseu želio javno pokazati povjerenje u Bertonea kojeg je opisao kao svog 'najbližeg suradnika'.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još