SVINJSKA GRIPA

Britanski učenici u karanteni u Pekingu

18.07.2009 u 18:17

Bionic
Reading

Pedeset dvoje britanskih školaraca i njihovih nastavnika smješteno je u subotu u Pekingu u karantenu, nakon što su četiri učenika prebačena u bolnicu sa simptomima svinjske gripe, izvijestio je u Foreign Office

Grupe je u Kinu doputovala početkom tjedna na organizirano studijsko putovanje. No, nedugo nakon slijetanja u pekinšku zračnu luku, četiri su tinejdžera, nakon što su kod njih primijećeni simptomi svinjske gripe, primljena u bolnicu. U znak predostrožnosti ostatak grupe je smješten u karantenu u jednome pekinškom hotelu sa četiri zvjezdice.

'Dužnosnici konzularnog odjela britanskog veleposlanstva u kontaktu su s nastavnicima i tinejdžerima te s članovima njihovih obitelji i ponudili su im svu potrebnu pomoć', prenio je Foreign Office. Roditeljima je kazano kako bi karantena trebala trajati oko tjedan dana, prenose britanski mediji.

Studenti su dio skupine od oko 1.000 posjetitelja iz cijeloga svijeta, koji su u sklopu organiziranog programa doputovali u posjet Kini kako bi upoznali jezik i kulturu te zemlje. Na putovanje je, u organizaciji British Councila, doputovalo više od 500 Britanaca.