SVJETLI U MRAKU

Gospin kip otišao na međunarodnu analizu

02.10.2013 u 20:49

Bionic
Reading

Obitelj međugorske vidjelice Vicke Ivanković u srijedu se oglasila priopćenjem tvrdeći da je Gospin kip koji je posljednjih dana neobično svijetlio predan 'relevantnim institucijama' kako bi se utvrdilo što je posrijedi te time spriječili da se senzacionalizmom nanosi šteta ovome mjestu

'Obitelj Ivanković, vlasnik kuće i Gospina kipa koji su darovali hodočasnici, u Bijakovićima u župi Međugorje, koji je u posljednje vrijeme neobičnom svjetlošću privukao veliku pozornost, a kod nekih i izrugivanje, zamolila je relevantne institucije da učine potrebna istraživanja', navodi se u priopćenju.

Dodaje se da obitelj želi otkloniti sve sumnje u bilo kakvu manipulaciju te da dok istraživanja ne završe, javnost moli za razumijevanje.

'Ni u kom slučaju, kao vjernici, ne želimo poticati senzacionalizam kojim se šteti pravoj vjeri i milosti koja nam je u ovoj župi i mjestu darovana', stoji u priopćenju obitelji Ivanković.

Predstavnici Katoličke crkve potvrdili su jučer kako je Gospin kip koji je, po tvrdnjama očevidaca, počeo prije tjedan dana svijetliti, uklonjen iz obiteljske kuće vidjelice Vicke Ivanković iz Međugorja.

Gospin kip koji svijetli proteklih je dana izazivao brojne kontroverze i različita tumačenja, od toga da se radi o nadnaravnom čudu do toga da je premazan fluorescentnom bojom. Mediji su jučer nagađali kako je kip preuzeo župni ured te da će se dostaviti posebnom međunarodnom povjerenstvu.

Međugorski fenomen veže se uz navodna ukazanja Blažene Djevice Marije, koju je, prema njihovim tvrdnjama, uz Vicku Ivanković viđa još pet osoba od 1981. godine. Pojedinim vidjelicama Gospa se, po njihovu svjedočenju, od tada do danas ukazuje u različitim vremenskim razdobljima.

Sveta Stolica utemeljila je 2010. godine Međunarodno povjerenstvo koje istražuje međugorski fenomen.