Svijet BESPRAVNO SAGRAĐENA

Čelnici Republike Srpske pravdaju paljenje džamije

  • Autor: An. S.
  • 15.12.2008 9:55:35
  • 15.12.2008 9:00:00

Petar Đokić kazao je u izjavi novinarima kako je, skupštinski Odbor za sigurnost Republike Srpske raspravljao o rušenju džamije u Fazlagića kuli, jer želi 'spriječiti bilo kakve političke manipulacije kojih je bilo u izjavama pojedinih dužnosnika u BiH'

Izrazivši žaljenje što se požar dogodio noć uoči Kurban-bajrama, on je dodao kako zbog toga ovaj događaj zaslužuje posebnu pažnju te da je potrebno javnost redovno informirati o poduzetim aktivnostima. Entitetski ministar policije Stanislav Čađo, koji je prisustvovao sjednici Odbora, izrazio je žaljenje što je došlo do požara, ali nije osudio taj slučaj.

'Mnogi su tražili da osudim ovaj događaj, ali kako to učiniti kada još uvijek ne postoje ni indicije, a pogotovo dokazi o načinu izbijanja požara', tvrdi Čađo, a prenosi portal Pincom.info.

Iznio je i stav kako je 'javnost suočena s čitavim nizom spekulacija, kalkulacija, glasina i izmišljotina, koje nemaju činjenične podloge'.

Čađo je, također, doveo u pitanju zakonitost izgradnje vjerskog objekta u Fazlagića Kuli.
'U ovom trenutku se može tvrditi kako je sam objekt građen bez odgovarajuće prateće dokumentacije i da je površnim uvidom primjetan izvjestan stupanj improvizacije, posebno kod elektroinstalacija', tvrdi ministar unutarnjih poslova RS-a.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još