AKCIJA PROTIV TRGOVACA LJUDIMA

U zajedničkoj akciji Srbije i BiH uhićene 24 osobe

16.07.2009 u 07:17

Bionic
Reading

Srbijanska policija uhitila je, u zajedničkoj akciji s Ministarstvom unutarnjih poslova BiH, 24 osobe koje su tijekom prve polovice 2009. godine sudjelovale u međunarodnom krijumčarenju albanskih i turskih državljana, javili su u srijedu navečer beogradski elektronički mediji.

Kako se navodi, srbijanski ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić rekao je da su uhićeni trgovci ljudima. Na teritoriju Srbije uhićeno ih je 12 te im je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati.

Po riječima Dačića, radi se o "jednoj od možda najorganiziranijih skupina koje se bave trgovinom ljudima", čiji je vođa Dželal Sulejmani iz južnosrbijanskog mjesta Preševa.

Dodaje se da je riječ o kriminalnoj skupini koja je do sada na teritorij EU-a prokrijumčarila više od 60 albanskih državljana, pri čemu je zaradila između dvjesto i tristo tisuća eura.

Akcija je, kako se navodi, trajala od siječnja, pri čemu su u nju bile uključene zemlje regije, Interpol, Specijalno tužiteljstvo za organizirani kriminal u Beogradu i tužiteljstvo BiH.