OKRŠAJ U WASHINGTONU

Policija pokraj Kongresa ustrijelila muškarca

16.07.2009 u 07:00

Bionic
Reading

Policija je u Washingtonu u srijedu ustrijelila muškarca samo nekoliko blokova od zgrade Kongresa na Capitol Hillu, zbog čega su bile blokirane prilazne ceste, objavljeno je iz nadležne policijske uprave.

Prema navodima glasnogovornice Kimberly Schneider, policajci su pokušali zaustaviti automobil u blizini glavnog željezničkog kolodvora Union Station, blizu Kongresa, no vozač je pokušao pobjeći udarivši jednog policajca, koji je ozlijeđen.

Vozač je nastavio voziti automobil suprotnim smjerom kroz jednu od prilaznih avenija, a kada se zaustavio, izišao je iz vozila s oružjem u ruci, rekla je Schneider. Na policijski zahtjev odbio je baciti oružje nakon čega su policajci otvorili vatru, kazala je glasnogovornica dodavši da je vozač kasnije podlegao ranama.

Po izjavama očevidaca, bijeli "mercedes" koji je vozio velikom brzinom pratila su dva policijska vozila, a do pucnjave je došlo nakon što se "mercedes" zabio u barikadu kod parkirališta na Capitolu.

Glasnogovornik wahingtonske Službe hitne pomoći Pete Piringer rekao je da je ranjeni 35-godišnjak prebačen u Traumatološki centar MedStar u kritičnom stanju.

Policija je blokirala neke od ulaza na Capitol Hill kao i dio obližnje avenije Constitution dok nije oglašen kraj uzbune.