SDA SPREMA SMJENU

Sadović odbija podnijeti ostavku

14.07.2009 u 16:43

Bionic
Reading

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Tarik Sadović izjavio je u utorak kako odbija podnijeti ostavku na tu dužnost, bez obzira na pritiske kojima je izložen.

"Neću podnijeti ostavku", kazao je Sadović u Sarajevu ustvrdivši kako su u njegovoj Stranci demokratske akcije (SDA) podlegli pritisku za smjenu iza kojega, po njegovoj ocjeni, stoji zamjenik visokog predstavnika za BiH Raffi Gregorian

Predsjedništvo SDA zatražilo je od Sadovića da podnese ostavku do kraja prošlog tjedna, što on nije učinio ni do danas.

Taj zahtjev nije do kraja obrazložen, no potvrđeno je kako i "iz inozemnih krugova" ima primjedbi na Sadovićev rad.

Mediji su nagađali kako je posebice američka administracija nezadovoljna Sadovićevim radom smatrajući ga odgovornim za opstruiranje protjerivanja bivših mudžahedina kojima je oduzeto bosanskohercegovačko državljanstvo.

Sadović se do sada o optužbama očitovao tek pismeno zatraživši da mu se točno objasne razlozi zbog kojih se traži njegova ostavka.

Predsjednik SDA Sulejman Tihić
izjavio je kako je razočaran Sadovićevim postupkom.

"On očevidno nije razumio jednoglasnu poruku Predsjedništva SDA", bio je Tihićev komentar na ministrovo odbijanje da podnese ostavku.

Tihić je najavio kako će SDA sada pokrenuti Sadovićevu smjenu.

Neki od utjecajnih članova vodstva ove stranke poput Bakira Izetbegovića drže međutim kako još nema dovoljno razloga za Sadovićevu smjenu te da taj problem traži dodatno razmatranje prije donošenja konačne odluke.