OGLASIT ĆE SE NA AMERIČKOJ TV

Al-Asad tvrdi da nije naredio kemijski napad na civile

08.09.2013 u 19:09

Bionic
Reading

Sirijski predsjednik Bashar al-Asad izjavio je za američku televizijsku mrežu CBS da ne stoji iza kemijskog napada koji se dogodio 21. kolovoza, rekao je u nedjelju novinar CBS-a s kojim je razgovarao u Damasku

'Niječe da ima bilo kakve veze s tim napadom', rekao je novinar Charlie Rose za CBS, dok Washington prijeti Damasku vojnim udarima, optužujući sirijski režim da je izveo taj napad.

No što je točno rekao Asad, američka postaja objavit će tek u ponedjeljak navečer po američkom vremenu (naravno, ako uopće odluči prikazati cijeli intervju).

Assad nije želio govoriti o mogućem odgovoru njegovog režima na američki napad. Traži da SAD objelodani svoje dokaze da je sirijski režim bio taj koji je upotrijebio kemijsko oružje.

Isti novinar tvrdi da mu je Asad ponavljao kako nema šanse da je netko nižerangiran u režimu samovoljno upotrijebio bojne otrove, jer je, kako prenosi Rose, 'pristup tom oružju centraliziran'.

Prema podacima koje je objavio LA Times pozivajući se na izvore u Pentagonu, SAD priprema kratak, ali vrlo snažnan i opširan udar projektilima na položaje sirijske vojske. Navodno je broj meta koje bi trebale biti gađane porastao na više od 50, koliko je prethodno bilo najavljivano. Američki napadi bi, prema izvorima losangeleskog lista, trebali trajati do 72 sata.