GRANICA S KOSOVOM

Oružani napad na pripadnike MUP-a Srbije

09.07.2009 u 12:10

Bionic
Reading

U terorističkom napadu granatom iz ručnog bacača u selu Lučane, u južnosrbijanskoj općini Bujanovcu, nešto poslije ponoći ranjena su dvojica pripadnika srbijanske žandarmerije, javljaju u četvrtak beogradski elektronički mediji.

Kako se navodi, napad se dogodio deset minuta poslije ponoći i izveden je lansiranjem projektila iz ručnog bacača na vozilo MUP-a. Ranjeni žandarmi prebačeni su na Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu i nisu životno ugroženi.

Srbijanski ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je pogođeno vozilo kojim su patrolirali pripadnici žandarmerije, pri čemu je jedan pripadnik ranjen u donji dio leđa, dok je drugi pogođen u vrat.

On je naglasio da će država i MUP Srbije najenergičnije reagirati na svaki pokušaj narušavanja teritorijalnog integriteta Srbije i napada na pripadnike MUP-a.

Dačić je, kako se dodaje, upozorio sve ekstremističke i terorističke skupine da su "država Srbija i Ministarstvo unutarnjih poslova spremni i sposobni osigurati mir i sigurnost za sve građane i zaštite ih od terorizma".