SPAS U ZADNJI ČAS

Talijan umalo preveslao cijeli Pacifik

13.12.2008 u 12:13

Bionic
Reading

Potpuno iscrpljeni talijanski avanturist, spašen pred australskom obalom nakon što je u deset mjeseci gotovo preveslao cijeli Pacifik, izjavio je u subotu kako se ne osjeća gubitnikom

Alex Bellini (30) otisnuo se na pučinu u veljači iz Lime u Peruu i u petak je završio putovanje samo 65 nautičkih milja od istočne australske obale. U tom je razdoblju živio na suhoj hrani i destiliranoj morskoj vodi te nijednom nije kročio na kopno.

Bellini je izjavio kako bi bilo glupo da u petak nije zatražio pomoć. "Prilično sam zadovoljan. Srce mi je ispunjeno", rekao je. "No, drugačije sam zamišljao završetak puta", dodao je.

"Ovo nije neuspjeh", rekao je dodajući da je zbog lošeg vremena i iscrpljenosti zatražio da ga brod otegli do obale samo nekoliko posljednjih kilometara.

Talijan koji je ranije preveslao Atlantik, Sredozemno more i na saonicama dva puta prešao Aljasku, istaknuo je kako je ponosan na epsko, 18.000 kilometara dugo putovanje tijekom kojeg su mu potporu davale tisuće njegovih obožavatelja.