Svijet SASTANAK NA VRHU

Prve dame G-8 'spašavat' će rimske trgovce

Šoping, obilazak grada, posjet Papi, prijem kod talijanskog predsjednika Giorgia Napolitana: prve dame država članica G-8 će prilikom trodnevna posjeta Rimu doista uživati u bogatom programu, kako je u utorak objavio talijanski tisak

Obilazak rimskih znamenitosti prve će dame u srijedu otpočeti posjetom iskopinama na Rimskom forumu i kapitolskim muzejima. Nakon toga će ih, na kraju opće audijencije, u Vatikanu primiti Papa.

Objedovat će na Kapitolu, u rimskoj vijećnici, gdje će ih gradonačelnik Rima Gianni Alemanno i supruga Isabella Rauti primiti na terasi s prekrasnim pogledom na Forum, dok će se za rimske specijalitete pobrinuti svjetski poznati šef kuhinje Heinz Beck.

Poslijepodne je rezervirano za šoping. Tijekom razgledavanja najotmjenijih prodavaonica u Rimu, prve dame će pratiti 40 osobnih savjetnika za šoping. Rimski draguljar Bulgari pozvao je supruge šefova vlada država članica skupine G-8 na izložbu povijesnih kolekcija nakita u Palazzo delle Esposizioni.

U četvrtak će gospođe stići u L'Aquilu, gdje njihovi supruzi već zasjedaju na summitu G-8, a tamo će i prenoćiti. U petak je planiran povratak u Rim, gdje će ih na čaju primiti predsjednik Georgio Napolitano.

Supruga američkog predsjednika Michelle Obama u Rim stiže s kćerima Malijom i Sashom i majkom Marian Robinson. Prenoćit će u Villi Taverni, rezidenciji američkog veleposlanika. Michelle Obama želi kćerima pokazati rimski Koloseum i druge znamenitosti. No nije ona jedina koja u Rim dolazi s djecom. I kanadska prva dama Laureen Harper dolazi s djecom Benjaminom (14) i Rachel (10). U Rimu se očekuje i prva dama Francuske Carla Bruni. Međutim, Carla Bruni odmah odlazi u L'Aquilu i neće sudjelovati u damskom rimskom programu.

Supruga britanskog premijera Sarah Brown
planira sastanak s predstavnicima NGO-a White Ribbon Alliance for Safe Motherhood, organizacije koja sudjeluju u summitu G-8. Sarah Brown je aktivistica sličnih udruga koje se zauzimaju za zdravlje majki Trećega svijeta.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još