HOMOFOBNI STRAVA I UŽAS

Ruski neonacisti muče gej tinejdžere i objavljuju snimke

26.07.2013 u 11:18

Bionic
Reading

Otkako su u Rusiji usvojeni zakoni protiv tzv. homoseksualne propagande, tamošnji su se neonacisti osjetili ohrabreni homofobnim izjavama predsjednika Vladimira Putina pa su započeli sustavnu kampanju proganjanja i nasilnog zlostavljanja ruskih gej tinejdžera, čime se otvoreno hvale uznemirujućim fotografijama i snimcima koje objavljuju na internetu

Poznat pod nadimkom Satara, ruski neonacist Maksim Martsinkevič, koji se u međuvremenu u režimu Vladimira Putina transformirao u vjernog ekstremnog nacionalista, organizirao je kampanju nasilja i progona ruskih gej tinejdžera koje se pronalazi na u Rusiji popularnoj društvenoj mreži VK.com. Naime ruski neonacisti počeli su sustavno otvarati lažne profile preko kojih su dogovarali susrete s gej tinejdžerima, a one koji bi se pojavili na dogovorenom mjestu u dogovoreno vrijeme čekalo je zlostavljanje, ponižavanje i premlaćivanje.

Cijela homofobna kampanja je pak predstavljena kao borba protiv pedofilije, iako ostaje nejasno kako se to suzbija pedofilija mučenjem 16-godišnjaka, a ruski homofobi se svojim 'podvizima' otvoreno hvale na internetu, objavljujući fotografije i snimke u kojima se iživljavaju nad gej klincima. Organizacije za ljudska prava javljaju da je zbog toga nekoliko tinejdžera počinilo samoubojstvo, a jednako je zastrašujuće to što se zlostavljanja i mučenja često događaju usred bijela dana i na ulici - prolaznici ignoriraju napade na gej tinejdžere ili čak hvale mučitelje zato što tako postupaju!


Ruska policija zasad naravno uopće nije reagirala na homofobnu kampanju mučenja gej tinejdžera, iako ponašanje neonacista krši tamošnji kazneni zakon, a sustavno se ignoriraju i pritužbe roditelja zlostavljanih mladića, kao i apeli ljudskopravaških aktivista. Ukratko, homofobnim nasilnicima država omogućava kriminalno ponašanje i mučenje maloljetnika.

Među snimcima koji kruže internetom nalazi se i jedan u kojem se prikazuje kako skupina mladića dvadeset minuta verbalno i fizički zlostavlja gej tinejdžera, što je samo jedan od primjera djelovanja više od 500 homofobnih grupa organiziranih na društvenoj mreži VK.com, s ciljem da se proganjaju i muče gej tinejdžeri u svakom ruskom gradu. Među fotografijama kojima se nasilnici hvale o svojim podvizima nalazi se i jedna na kojoj se može vidjeti poniženi mladić u klečećem položaju, dok ga dva neonacista drže za kosu i oduševljeno se smiju u kameru.