MURDOCHOVA MREŽA

Berlusconi napao "morbidnu kampanju" medija

06.07.2009 u 10:06

Bionic
Reading

Talijanski premijer Silvio Berlusconi napao je "morbidnu kampanju" koju strani mediji vode protiv njega, posebno se obrušivši na britanski list "Sunday Times" u vlasništvu australskoga medijskog mogula Ruperta Murdocha.

Povod za Berlusconijev napad je najava Murdochova lista da će objaviti nove fotografije iz Ville Certose, Berlusconijeva posjeda ozloglašena po fotografijama raskalašenih zabava zrelih političara i biznismena s mlađahnim pratiljama.

Nove fotografije trebale bi, po najavama "Sunday Timesa", biti objavljene prije početka summita G-8 u talijanskom gradu L'Aquili u srijedu.

"Nijedna fotografija iz Ville Certose ne može premijera Berlusconija dovesti u neugodnost", objavio je ured talijanskog premijera, dodavši kako su fotografije koje najavljuje britanski list sigurno rezultat neke manipulacije ili digitalne fotomontaže. Berlusconi je pak naglasio da je u Italiji na temelju zakona o zaštiti privatnosti objavljivanje fotografija snimljenih u privatnoj rezidenciji premijera kazneno djelo.

"Očito smo izloženi dobro isplaniranu napadu, morbidnoj kampanji bez ikakva utemeljenja u zbilji", rekao je Berlusconi.

Murdochova medijska grupa u Italiji posjeduje komercijalnu televiziju Sky Italia koja je u izravnoj konkurenciji s Berlusconijevim medijskim carstvom Mediasetom.