Svijet LICEMJERNI STARI KONTINENT

'Europa je prisilila Sanadera na ostavku'

Europski zastupnik i vanjskopolitički glasnogovornik njemačke Kršćansko-socijalne unije (CSU) u Europskom parlamentu Bernd Posselt izrazio je žaljenje zbog ostavke predsjednika hrvatske vlade Ive Sanadera te je za takav razvoj događaja okrivio Europsku uniju i njezinu politiku glede prijama Hrvatske

"Licemjerje Europskog vijeća i Komisije prisililo je velikog Europljanina Ivu Sanadera na ostavku", stoji u priopćenju zastupnika CSU-a u Europskom parlamentu Bernda Posselta odaslanu medijima.

Posselt smatra da su povjerenik Europske komisije za proširenje Olli Rehn i švedsko predsjedništvo pogriješli kad su hrvatsko-slovenski granični prijepor proglasili isključivo bilateralnim pitanjem, čime su izazvali trenutačnu krizu u Hrvatskoj, "zemlji koja je važna za stabilnost cijelog kontinenta".

"Ivo Sanader je svoju zemlju doveo do praga Europske unije gdje ga je blokirala Slovenija potaknuta provincijskim nacionalizmom", smatra Posselt koji istodobno traži žurnu reakciju europskih ustanova.

"Sanaderov alarmni signal mora bez oklijevanja biti prihvaćen i s Hrvatskom se konačno treba početi postupati ovisno o njezinu napretku, a to znači završiti pregovore do kraja godine", stoji u priopćenju.

"Poncije Pilat ne bi smio biti uzor Bruxelessu koji se skriva iza Slovenije i nevino pere ruke", zaključuje Posselt.

Posselt je na kraju priopćenja izrazio nadu da će se Sanader "uskoro vratiti na neku vodeću dužnost u Hrvatskoj ili u Europi".

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još