BIZARNOST IZ SRBIJE

Zamislite da je isti čovjek šef HDZ- a i SDP-a

25.05.2013 u 14:58

Bionic
Reading

Srpska politička scena kroz jedan primjer iz provincije razotkrila je svu moralnu nakaznost današnjeg političara. Naime, jedan lokalni dužnosnik u isto je vrijeme bio šef podružnica srpskih ekvivalenata za HDZ i SDP

U Srbiji se oni zovu Srpska napredna stranka (SNS) i Demokratska stranka (DS). Dakle, središnjica Srpske napredne stranke (SNS) u raspustila je stranačku podružnicu u Dmitrovgradu prošlog tjedna, a za novog povjerenika postavila bivšeg predsjednika Općine Vladicu Dimitrova, koji je još uvijek vršitelj dužnosti predsjednika lokalnog DS-a. Novi povjerenik izjavio za je Južne vesti da je učlanjenjem u SNS završio sa Demokratskom strankom, a da su ostale samo neke od 'formalnosti' poput predaje pečata lokalnog odbora DS-a koje će ubrzo završiti, a da je poziv SNS-a prihvatio odmah jer se ta stranka 'zalaže za iste ideje za koje se i on bori'.

'DS sam praktično napustio još prije dva mjeseca. SNS je u Dimitrovgradu kadrovski slaba, a ta stranka bori se za bolji život građana s ciljevima kojima i sam težim', kazao je Dimitrov.
Sastanku dimitrovgradskih 'naprednjaka' koji je održan u srijedu prisustvovao je i predsjednik Izvršnog odbora SNS-a Radomir Nikolić koji kaže da je odbor raspušten zbog loših rezultata na svibanjskim izborima, kao i da očekuje da će Dimitrov, kao novi povjerenik, raditi na jačanju SNS-a u Dimitrovgradu. No Dimitrov je u srijedu na sjednici Skupštine općine Dimitrovgrada, održanoj nekoliko sati ranije, zastupao stavove DS-a kao v. d. predsjednika Općinskog odbora.

Tko je Vladica Dimitrov?

Vladica Dimitrov na lokalnoj se političkoj sceni pojavio 2001. kao član treće stranke DSS, s čije je liste izabran za predsjednika Skupštine 2004. Ne treba posebno navoditi da je DSS u to vrijeme bio jedna od najmoćnijih stranaka u Srbiji. Ali nije dočekao kraj mandata, već uoči lokalnih izbora 2008. prelazi u DS, a iste godine biva izabran za vijećnika. No ni do kraja tog mandata nije ostao na funkciji, budući da je u prosincu 2011. poslije ostavke tadašnjeg predsjednika Općine Veselina Veličkova (DS), Dimitrov izabran za prvog čovjeka općine.

Nakon svibanjskih izbora prošle godine, na kojima je DS osvojio 13 od 29 mandata, Dimitrov je ponovo izabran za predsjednika općine, uz podršku SPS-a i GG Pravda i solidarnost. Međutim, ni po treći put nije dočekao kraj mandata na funkciji na koju je izabran. Poslije istupanja osam vijećnika i njihova prelaska u 'Zajedno za Srbiju' u travnju ove godine došlo do je preslagivanja većine pa je Dimitrov podnio ostavku na sjednici Skupštine, a na njegovo mjesto izabran je Nebojša Ivanov (DPB-URS).

Vladica Dimitrov, po zanimanju rendgenolog, zaposlen je u Domu zdravlja Dimitrovgrad, a za v. d. predsjednika OO DS izabran je u ožujku, poslije prelaska dotadašnjeg prvog čovjeka dimitrovgradskih demokrata i narodnog zastupnika u dva saziva Zorana Petrova u 'Zajedno za Srbiju'. Upravo je Petrov 'povukao nogu' u prelijetanjima na političkoj sceni Dimitrovgrada, kojima se kraj ni ne nazire, jer je 'prijelazni rok' u tijeku, a novi odnosi u parlamentu bit će poznati početkom idućeg tjedna, za kada je zakazana redovna sjednica Skupštine općine.