ZAUSTAVILA KOLJAČA

'Bolje da ubije mene nego dijete!'

23.05.2013 u 11:19

  • +5

Ubojstvo u Woolwichu

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Bionic
Reading

Brutalno ubojstvo mačetom u Londonu koje je u srijedu šokiralo svijet moglo je završiti većim brojem žrtava da nije bilo žene po imenu Ingrid Loyau-Kennett. Čim je na ulici ugledala tijelo čovjeka kojeg su dvojica napadača masakrirala mačetom, izašla je iz autobusa i započela razgovor s teroristima da bi spriječila daljnja ubijanja

'Rekao mi je da žele pričekati policajce da bi ubili i njih', rekla je Ingrid Loyau-Kennett, žena koja je s ubojicama zasad neidentificiranog Britanca razgovarala odmah nakon zločina. Ingrid, inače vođa mladih izviđača i majka dvoje djece, dodala je da se nije bojala islamskih fanatika. 'Bolje ja nego dijete', prokomentirala je ona, a prenosi Blic pisanje Daily Maila.

Razgovor hrabre žene s ubojicama trajao je dvadesetak minuta i zabilježen je kamerom. Napadači su stajali krvavih ruku, držeći noževe. Kada je vidjela tijelo na zemlji, Ingrid je izašla iz autobusa, provjerila puls žrtve, a zatim započela razgovor.

'Jedan od njih mi je rekao da žele započeti rat u Londonu. Odgovorila sam da ih ima samo dvojica i da će izgubiti', opisala je Ingrid. U prvom trenutku pomislila je da se radi o prometnoj nesreći, ali je ubrzo shvatila da se dogodio krvavi napad. 'Ugledala sam tijelo muškarca na zemlji, a jedna žena ga je držala u naručju. U blizini su stajala dvojica muškaraca vičući da ne prilazim. Vidjela sam da drže noževe i pomislila: 'Što se dovraga ovdje dogodilo?'', priča ona. Bivša učiteljica je istaknula da je u trenutku donijela odluku popričati s jednim od napadača da bi spriječila daljnja ubijanja.

'Znam da je ovo velika stvar, ali u tom trenutku on je za mene bio samo običan momak. Nije bio pijan ni drogiran, već samo uzbuđen', rekla je Ingrid o jednom od napadača, čija imena još nisu objavljena. Kada je upitala ubojicu zašto je počinio zločin, odgovorio je: 'To je britanski vojnik. Ubijao je ljude i muslimane u muslimanskim zemljama.'