ŠOK U FEDERACIJI

Ljubavnice BiH političara su među tisućama prisluškivanih

22.04.2013 u 14:58

Bionic
Reading

Novoimenovani načelnik Obavještajnog sektora Uprave policije Federacije BiH Zoran Čegar izjavio je u ponedjeljak da je ova policijska agencija nezakonito pratila i prisluškivala na tisuće političara, državnih dužnosnika i gospodarstvenika kako bi prikupljala kompromitirajuće materijale te je najavio istragu i podnošenje više kaznenih prijava protiv bivše uprave

'Izvjesno je da više nema i neće biti onoga što je rađeno dok je (Zlatko) Miletić bio ravnatelj Federalne uprave policije – tajnog praćenja političara i visokih dužnosnika, praćenja njihovih žena i ljubavnica, montiranja procesa', rekao je Čegar u intervju za mostarski Dnevni list od ponedjeljka.

On je ustvrdio je kako je bivši ravnatelj Federalne uprave policije (FUP) Zlatko Miletić provodio politički motovirane istrage koje se pokušalo ukloniti. Pri tome nije otkrio o kojim je političarima i dužnosnicima riječ.

'Gotovo svakog dana ja nalazim spise koji su sklonjeni, a koji su pravljeni za kompromitiranje i ucjenjivanje visokih političkih i državnih dužnosnika. Znam ostati šokiran kada vidim kako se radilo i čega sve tu ima', dodao je Čegar.

Po riječima načelnika Obavještajnog sektora Uprave policije Federacije BiH u proteklome razdoblju nelegalno je prisluškivano i na tisuće telefonskih razgovora.

'FUP je po nalogu Miletića nezakonito i nelegalno pratio ogroman broj, na tisuće ljudi nezakonitim i nelegalnim prisluškivanjem njihovih telefonskih razgovora i praćenjem i presijecanjem komunikacija. Sve to sada istražujemo', rekao je Čegar.

Najavio je da će po okončanju istraga izvijestiti sve vlasnike mobitela i telefona koji su nezakonito prisluškivani te da se mogu podnijeti zajedničke tužbe kako bi se procesuirali odgovorni.