DILERI SVE MAŠTOVITIJI

Tona kokaina u zamrznutim morskim psima

17.06.2009 u 13:57

Bionic
Reading

Meksička mornarica priopćila je da je zaplijenila više od tone kokaina skrivenog u zamrznutim morskim psima koju su narkodileri pokušali prokrijumčariti u SAD

Nakon pretrage teretnog broda u južnoj meksičkoj pokrajini Yukatan, marinci su pronašli više od 20 smrznutih morskih pasa punjenih tablama kokaina, javili su lokalni mediji.

'Pronašli smo više od tone kokaina uz pomoć detektora i pasa tragača', izjavio je zapovjednik meksičke mornarice Eduardo Villa, dodajući da su se organizatori pošiljke pokušali izvući tvrdeći da je sumnjivi materijal zapravo konzervans.

U posljednje vrijeme meksička vojska zadala je niz ozbiljnih udaraca narkokartelima, pa dileri izmišljaju nove načine krijumčarenja droge u SAD, poput šverca narkotika u zapečaćenim pivskim bačvama, svetačkim kipovima i namještaju. 

Meksički predsjednik Felipe Calderon poslao je 45.000 vojnika i policajaca širom zemlje da zaustave moćne narkokartele. Snaga meksičkih krijumčara i dalje veoma zabrinjava Washington, koji se počeo obračunavati s narkokartelima u nekim američkim saveznim državama u blizini granice, poput Arizone.

U Meksiku je ove godine u obračunima policije i švercera drogom poginulo oko 2.750 ljudi.