JUMBO PLAKATI ZA TURISTE

Česi će izbornu kampanju voditi i na Jadranu

16.06.2009 u 16:19

Bionic
Reading

Češki građanski demokrati (ODS) svoju će izbornu kampanju za nadolazeće parlamentarne izbore predstaviti i na jumbo plakatima diljem Hrvatske, kako bi utjecali na velik broj birača, odnosno na češke turiste koji će boraviti na Jadranu, otkriva Banka magazin

Plakati koji će biti postavljeni uz autocestu, plaže te na manje zgrade, predstavljaju iznenađenje za Čehe koji će ovoga ljeta boraviti u Hrvatskoj, kazali su u utorak u sjedištu stranke.

Izborna kampanja koju će na Jadranu provoditi stranka bivšeg premijera Mireka Topolaneka bit će fokusirana na obitelj i ekološka pitanja.

'Kada dođete u stranu zemlju i naiđete na nešto na svom jeziku, to vam je odmah privlačno. Onaj koji je savjetovao taj potez nije bedast čovjek', kazao je politički analitičar Davor Gjenero za Banku. Dodao je da je takva promidžba smislen potez jer iskorištava vrijeme koje nije opterećeno političkim porukama.

Prošle godine Hrvatsku je posjetilo 622 tisuće Čeha, a za ovu godinu još nije moguće donositi procjene, kažu u Hrvatskoj turističkoj zajednici. Prema podacima Državnog zavoda za statistiku, od siječnja do travnja ove godine Hrvatsku je posjetilo 6,309 Čeha, što je šest posto manje u odnosu na prošlu godinu.

Kako će reagirati Hrvati koji su tek nedavno prestali gledati u lica političara na jumbo plakatima kada ugledaju neka nova, odnosno češka, politička lica, vidjet ćemo za tri tjedna do mjesec dana, kada će se plakati pojaviti u Hrvatskoj.