IZBAČEN IZ SUDNICE

Mladić opsovao svjedoku majku 'tursku'

10.04.2013 u 13:45

Bionic
Reading

Ratko Mladić ponovno je izbačen iz sudnice na Haškom sudu jer je svjedoku koji je preživio strijeljanje u Srebrenici rekao da laže, nakon čega je i psovao. Kako prenose agencije, Mladić je, dok ga je osiguranje izvodilo iz sudnice, svjedoku opsovao majku 'tursku'. Mladić je optužen za genocid nad oko 7.000 srebreničkih Bošnjaka u danima nakon što je vojska bosanskih Srba kojom je zapovijedao, 11. srpnja 1995, zauzela tu enklavu koja je bila pod zaštitom UN-a

Poslije dva dana odsutnosti zbog manjeg medicinskog zahvata Mladić je jutros doveden u sudnicu te je svjedok RM-346 započeo iskaz o tome kako je preživio strijeljanje stotina Bošnjaka na vojnoj farmi Branjevo 16. srpnja 1995. Zbog Mladićevog zdravstvenog stanja suci su mu poslije dvadesetak minuta dali kratku stanku da bi optuženi mogao na nekoliko minuta izaći iz sudnice.

Dok se vraćao u sudnicu, Mladić je glasno izgovorio nekoliko riječi, a predsjedajući sudac Alphonse Orie pitao je svjedoka je li se optuženi obratio njemu. 'Najvjerojatnije, zato što je rekao da sam ja sve to slagao. Nisam siguran je li to zbog mene, ali pretpostavljam', odgovorio je RM-346. Sudac Orie potom je zapovjedio da Mladića izvedu iz sudnice, a optuženi je, dok su ga stražari izvodili, na to doviknuo: 'Što me, bre, uklanjaš, međede jedan! Ja sam rekao mom advokatu... Ovaj laže, Turčin, p...a ti materina turska!'.