Svijet AUSTRIJSKI EMBARGO

Na Bjelašnici zbog dugova ostali bez snijega

  • Autor: Hina
  • 11.12.2008 11:34:05
  • 11.12.2008 11:34:01

Rad snježnih topova na planini Bjelašnici pokraj Sarajeva blokirao je austrijski proizvođač jer nije isplaćen dug za njihovu nabavu

Austrijska tvrka "Wintertechnik" ima mogućnost daljinskog "zaključavanja" topova, koju je i iskoristila jer nema naznaka da će tvrtka "ZOI 84" koja upravlja ski-centrom na Bjelašnici uskoro podmiriti dug od od dva milijuna konvertibilnih maraka (oko 7 milijuna kuna).

"Topovi su automatski, odnosno računalno povezani s centralom u Austriji. Wintertechnik tako ima mogućnost da kontrolira i blokira njihov rad", potvrdio je za "Dnevni avaz" direktor "ZOI 84" Nedžad Ajnadžić.

On je odgovornost za nastali problem prebacio na gradske vlasti Sarajeva koje su navodno obećale da će platiti račun za snježne topove, a sada to obećanje ne žele ispuniti.

Ajnadžić se požalio kako će sada biti upropašteni svi napori koje je "ZOI 84" uložio u osiguranje dulje zimske sezone i nesmetano skijanje koje je proteklih godina ozbiljno ugrožavalo nestabilno i toplo vrijeme.

Gradske vlasti navodno planiraju sredstva za snježne topove u proračunu za 2009. godinu.

Skijaška infrastruktura na Bjelašnici potpuno je uništena tijekom rata, a 13 godina nakon toga tek je djelomice obnovljena. Sva raspoloživa sredstva umjesto u obnovu skijaških kapaciteta uložena su u apartmanizaciju i gradnju višekatnica
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još