POHARALI I CVJETNI GRB GRADA

Novosađani kradu cvijeće sa svih javnih površina

15.06.2009 u 15:16

Bionic
Reading

Krađa cvijeća s javnih površina postala je u Novom Sadu toliko raširena pojava da je novosadsko javno poduzeće 'Gradsko zelenilo' u ponedjeljak moralo uputiti javni poziv građanima da to više ne čine kako ne bi sramotili grad

'Skidati vaze s cvijećem s rasvjetnih stupova, što je u središtu grada postala masovna pojava, ili poharati cvjetni grb Novog Sada, povaditi cvijeće iz žardinjera ispred Izvršnog vijeća Vojvodine, cvijeće ispred kazališta, možemo nazvati samo bahatošću', navodi se u priopćenju za javnost toga poduzeća.

Poduzeće je pozvalo sugrađane da ne uzimaju cvijeće, koje je namijenjeno svima, kako bi ga sadili na svoje balkone. 'To ne samo da je čini veliku štetu našem poduzeću, nego stvara dojam o svima nama i ostavlja lošu sliku posjetiteljima i svima koje ovaj grad domaćinski dočekuje', stoji u priopćenju koje prenosi agencija Beta.

Novi Sad je na drugom mjestu u Srbiji po posjećenosti turista. U glavnom gradu Vojvodine od 18. do 21. lipnja bit će održan i ovogodišnji samit zemalja središnje i jugoistočne Europe, na kojem će se okupiti najviši dužnosnici tih zemalja.