PRIPREMANJE VJEŠALA

CIA: Cheney kao da želi teroristički napad

15.06.2009 u 10:26

Bionic
Reading

Direktor američke Središnje obavještajne agencije CIA Leon Panetta izjavio je da kritike bivšeg potpredsjednika Dicka Cheneya, koje se tiču pristupa terorizmu administracije Baracka Obame, gotovo sugeriraju da bi Cheney bio zadovoljan s velikim terorističkim napadom na SAD, samo da se potvrde njegove kritike

WASHINGTON - 'Ja mislim da on miriše krv u vodi u pitanjima nacionalne sigurnosti', izjavio je Panetta, prema unaprijed objavljenim izvacima iz intervjua magazinu The New Yorker, koji izlazi iz tiska 22. lipnja.

'To je gotovo, pomalo, politika pripremanja vješala', rekao je Panetta, bivši dugogodišnji kongresnik iz Kalifornije. 'Kada čitate između redaka, čini se kao da želi da ova zemlja bude ponovo napadnuta da bi on dokazao svoje argumente', dodao je Panetta, kako u ponedjeljak prenosi američki tisak.

Cheney je posljednjih mjeseci u više intervjua kazao da misli da Obama čini SAD manje sigurnim mjestom, što je Panetta u intervjuu nazvao 'opasnom politikom'.

Bivši potpredsjednik bio je kritičan prema Obami zbog odluke o zatvaranju zatočeničkog centra za osumnjičene teroriste u mornaričkoj bazi zaljeva Guantanamo na Kubi te zbog zabrane mučenja, eufemistički nazvanog 'pojačanim metodama ispitivanja zatočenika', i drugih zasada Busheve administracije za koje Cheney tvrdi da su priječile ponavljanje terorističkih napada na SAD.