MILADIN KOVAČEVIĆ

Ukinut pritvor košarkašu kojega traži SAD

11.12.2008 u 08:02

Bionic
Reading

Okružni sud u Beogradu ukinuo je rješenje kojim je studentu-košarkašu Miladinu Kovačeviću iz Kule, optuženom u SAD-u za prebijanje kolege, produžen pritvor do 28. prosinca i naložio prvostupanjskom sudu da ponovno odluči o pritvoru

Drugi općinski sud prije desetak dana produžio je pritvor Kovačeviću zbog opasnosti od bjekstva. Za njim je na zahtjev američkih vlasti raspisana Interpolova tjeralica jer se u SAD već vodi postupak protiv njega zbog nanošenja teških ozljeda kolegi sa sveučilišta sveučilišta Binghamton, američkom državljaninu Bryanu Steinhaueru nakon čega je on pao u komu.

Odlučujući po žalbi Kovačevićeva branitelja Okružni sud je ukinuo rješenje Drugog općinskog suda zbog bitnih povreda odredaba kaznenog postupka i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja i vratio predmet prvostupanjskom sudu na ponovno odlučivanje, izjavila je, kako prenose elektroniučni mediji, novinskoj agenciji Tanjug glasnogovornica Okružnog suda Ivana Ramić.

Kovačević je poslije tuče 4. svibnja u Sjedinjenim Državama uhićen i oduzeta mu je putovnica kako ne bi mogao napustiti zemlju, a iz zatvora je izašao nakon plaćene jamčevine od 100.000 dolara i s privremenom putovnicom koju mu je izdao konzulat Srbije u New Yorku napustio SAD i vratio se u Srbiju.

Miladin Kovačević se od 28. listopada nalazi u pritvoru u Beogradu.