teško da će svi biti nađeni

Pronađena još tri tijela iz zrakoplova

12.06.2009 u 18:22

Bionic
Reading

Brazilski brod pronašao je u petak i izvukao iz Atlantskoga oceana još tri tijela stradalih u nesreći Airbusa, a tragači kažu da im loše vrijeme i snažne morske struje otežavaju posao te da nije vjerojatno da će se ikad pronaći tijela svih stradalih

Dosad su izvučena 44 tijela putnika iz zrakoplova Airbus na letu 447 iz Rio de Janeira u Pariz, što je 31. svibnja pao u Atlantski ocean.

Vlasti se nadaju da će identifikacija tijela i lociranje položaja putnika u zrakoplovu prije pada pomoći da otkriju je li se zrakoplov prepolovio u zraku ili su morske struje krive što su dijelovi razasuti na velikoj površini ocena.

General brazilskih zračnih snaga Ramon Cardoso kaže da oluje i loša vidljivost otežavaju potragu iz zraka. Struje koje su tijela i ostatke aviona nosile prema zapadnoafričkoj državi Senegalu sada se okreću i mogle bi ih vratiti brazilskim i francuskim tragačima, ali treba pretražiti veoma veliko područje, kaže Cardoso.

'Sve je teže i teže naći tijela', rekao je. 'A izgledi da se nađu tijela svih putnika Air Franceova zrakoplova, sasvim su maleni'. Brazilska će vojska idući tjedan odlučiti prekida li potragu 19. lipnja ili će je produžiti na još šest dana.