BEOGRAD LAŽE

Na snimkama s Mladićem je njegov unuk rođen 2006.

12.06.2009 u 08:25

Bionic
Reading

Srbijanska vlast posljednjih 20 godina pokušava nas uvjeriti da više vjerujemo njoj nego svojim očima, izjavio je jučer Bakir Hadžiomerović, urednik političkog magazina na FTV-u '60 minuta', koji je uzdrmao javnost objavom snimki koje svjedoče o lagodnom životu srebreničkog koljača Ratka Mladića posljednjih godina

Hadžiomerović je negirao jučerašnje tvrdnje iz Beograda da su sve snimke stare najmanje osam godina, dodajući da se takvo što pogotovo ne može reći za videozapis Mladića sa štapom u snijegu.

'Neka se provjeri kada su rođena Mladićeva unučad, u kojoj se dobi pojavljuju na snimkama... Na snimkama su i njegova unuka rođena 2001, a i unuk koji je rođen 2006. godine. Također, na snimci guslarskog sijela vidi se djevojčica, već odrasla, kako mu sjeda u krilo, a riječ je o njegovoj unuci... Stoga je nemoguće da su snimke starije od osam godina', piše Dnevni Avaz. 'Sva negiranja i insinuacije iz Beograda su očekivani, jer što drugo očekivati od vlasti u kojoj Mladić posljednjih 14 godina živi slobodno', rekao je Hadžiomerović.

Na pitanje ima li dokaze da je snimka Mladića u snijegu nastala prošle ili pretprošle zime, odgovorio je:

'Da, apsolutno, imam tu informaciju, ali ne bih mogao dalje ništa govoriti o tome'.

Hadžiomerović je nazvao suvišnim tvrdnje predsjednika Nacionalnog savjeta za suradnju Srbije s Haškim sudom Rasima Ljajića, prema kojem su snimke na FTV-u objavljene da se spriječi promjena stava Nizozemske o pitanju ukidanja viza i da se Srbija opet dovede na optuženičku klupu i brani od optužbi kako ne čini sve da okonča suradnju sa Sudom.

'Nemam razloga ljudima dodatno objašnjavati što su vidjeli na ekranima i tko je osoba čije su bančenje iz proteklih godina gledali. Ne bi me začudilo da nas optuže da smo sve to montirali. Vjerojatno će druga linija srbijanske obrane reći da je sve to fotomontaža', kazao je Hadžiomerović.

Prema njemu, nije neočekivano od režima kojim vlada Boris Tadić da pokuša relativizirati priču o institucionalno organiziranom skrivanju Mladića.

Hadžiomerović, očekivano, nije želio govoriti o načinu na koji je došao do snimki koje traju više od sat vremena, a na kojima je u više od 50 minuta Mladić u krupnom planu.

'Odlučili smo objaviti 35 minuta tih snimki, što je sasvim dovoljno za razumijevanje cijele situacije. Slika koju smo pustili u svijet je kristalno jasna', rekao je Hadžiomerović.