SUSRET S PREDSJEDNIKOM

Obama napisao djevojčici ispričnicu za školu

12.06.2009 u 07:38

Bionic
Reading

Desetogodišnja Kennedy Corpus ima vrlo uvjerljivu ispričnicu za izostanak iz škole posljednjeg dana nastave - poruku s isprikom upućenu njenoj učiteljici potpisao je osobno američki predsjednik Barack Obama

Njezin otac, John Corpus iz Green Baya, upitao je Obamu, tijekom njegova susreta s građanima u tome gradu u četvrtak, za neke probleme zdravstvene skrbi, spomenuvši pritom da je i njegova kćerka htjela nazočiti susretu s predsjednikom te da se nada da neće imati problema zato što je izostala iz škole.

"Želite li da napišem ispričnicu?", upitao je Obama. Gomila ljudi oko njih se nasmijala, no predsjednik je bio ozbiljan.

Na komad papira napisao je: 'Kennedyjinoj učiteljici: Molim Vas ispričajte Kennedy zbog izostanka. Ona je sa mnom. Barack Obama'.

Obama je potom, na iznenađenje djevojčice, sišao s pozornice kako bi joj osobno uručio poruku.

"Mislila sam da se šali dok nije počeo silaziti", kazala je Kennedy nakon događaja koji se odvijao u Southwest High School u Green Bayu, pokazujući ispričnicu pred tv kamerama.

"To je nešto najljepše što mi se moglo dogoditi", dodala je.

Učenica četvrtog razreda osnovne škole već zna gdje će završiti ispričnica: bit će uokvirena zajedno s njezinom ulaznicom za susret građana s predsjednikom. Učiteljici će, kaže, odnijeti kopiju ispričnice koju je već napravila.

Po riječima male Kennedy, koja do sada nije vidjela američkog predsjednika, on je "doista drag".